Kolacja i degustacja komentowana - Lubuskie smaki w kieliszku i na talerzu - Dni Otwartych Piwnic Winiarskich 2024
date_range 31.05.2024 19:00
location_on
Zielona Góra, Piwnica Winiarska Srebrna Góra
Plac Słowiański 10
Kolacja i degustacja komentowana
~ Dni Otwartych Piwnic Winiarskich Zielona Góra 2024 ~
31.05.2024 godz.19.00 Srebrna Góra – Piwnica Winiarska
Cena biletu: 245,00 zł
Prowadzenie: Maciej Nowicki, Maciej Ostrowski
Zapraszamy na kolację i degustację komentowaną 31.05.2024 o godz. 19.00 w Piwnicy Winiarskiej w Srebrnej Górze gdzie tematem przewodnim będą ”Lubuskie smaki w kieliszku i na talerzu". O przygotowanie dań i perfekcyjny food pairing zadba nasz Szef Kuchni Maciej Ostrowski, który na szczegółowo skomponowanym talerzu przekaże nam cały wachlarz lubuskich smaków. Kolejnym niezapomnianym doznaniem będą smaki regionalnych win przez które przeprowadzi nas ceniony krytyk winiarski, redaktor pisma Ferment: Maciej Nowicki, jeden z największych znawców polskiego wina.
Przedsmak zbliżających się przyjemności uchyli Państwu poniższe menu.
Menu:
Amuse bouche:
„Bon Bon” z regionalnej kaszanki Salcum Fixum, palony seler, kurki
Winnica Saint Vincent :musujący Pinot Noir 2021
Zielone warzywa z Zielonej Góry i młody ser ze Świerkowej Doliny
Winnica Equus: Gruner Veltliner
Bulion z gołębia, młode warzywa, pierożki z czosnkiem niedźwiedzim
Winnica Milsko: Chardonnay 2022
Sandacz lubuski, szparagi w maśle, pieczona marchew, kalarepa
Winnica Saint Vicent: Riesling 2023
Golonka w ciemnej glazurze z młodą kapustą, kasza gryczana, mikro zioła
Winnica Milsko: Regent 2020
Czerwone owoce z bezą, kremem śmietankowym i świeżą miętą
Winnica Equus; So Sweet 2022
Serdecznie zapraszamy na chwile przyjemności.
Organizatorzy: Srebrna Góra, Ruben Hotel, Fundacja Tłocznia
Partnerzy: Visit Zielona Góra, Lubuskie Love,
Patronat medialny: “Gazeta Wyborcza" w Zielonej Górze, Ferment, Winicjatywa
~ Dni Otwartych Piwnic Winiarskich Zielona Góra 2024 ~
31.05.2024 godz.19.00 Srebrna Góra – Piwnica Winiarska
Cena biletu: 245,00 zł
Prowadzenie: Maciej Nowicki, Maciej Ostrowski
Zapraszamy na kolację i degustację komentowaną 31.05.2024 o godz. 19.00 w Piwnicy Winiarskiej w Srebrnej Górze gdzie tematem przewodnim będą ”Lubuskie smaki w kieliszku i na talerzu". O przygotowanie dań i perfekcyjny food pairing zadba nasz Szef Kuchni Maciej Ostrowski, który na szczegółowo skomponowanym talerzu przekaże nam cały wachlarz lubuskich smaków. Kolejnym niezapomnianym doznaniem będą smaki regionalnych win przez które przeprowadzi nas ceniony krytyk winiarski, redaktor pisma Ferment: Maciej Nowicki, jeden z największych znawców polskiego wina.
Przedsmak zbliżających się przyjemności uchyli Państwu poniższe menu.
Menu:
Amuse bouche:
„Bon Bon” z regionalnej kaszanki Salcum Fixum, palony seler, kurki
Winnica Saint Vincent :musujący Pinot Noir 2021
Zielone warzywa z Zielonej Góry i młody ser ze Świerkowej Doliny
Winnica Equus: Gruner Veltliner
Bulion z gołębia, młode warzywa, pierożki z czosnkiem niedźwiedzim
Winnica Milsko: Chardonnay 2022
Sandacz lubuski, szparagi w maśle, pieczona marchew, kalarepa
Winnica Saint Vicent: Riesling 2023
Golonka w ciemnej glazurze z młodą kapustą, kasza gryczana, mikro zioła
Winnica Milsko: Regent 2020
Czerwone owoce z bezą, kremem śmietankowym i świeżą miętą
Winnica Equus; So Sweet 2022
Serdecznie zapraszamy na chwile przyjemności.
Organizatorzy: Srebrna Góra, Ruben Hotel, Fundacja Tłocznia
Partnerzy: Visit Zielona Góra, Lubuskie Love,
Patronat medialny: “Gazeta Wyborcza" w Zielonej Górze, Ferment, Winicjatywa